Viisi isohkoa särkeä, kaksi keskikokoista perunaa, kaksi kananmunaa, tilkka rypsiöljyä sekä sopivasti suolaa, mustapippuria, timjamia ja ruohosipulia. Soseutetaan ja laitetaan voidelluihin ja korppujauhotettuihin vuokiin, paistetaan 150° noin tunti. Lopuksi viimeistellään pinta pitämällä grillivastusta päällä muutama minuutti.
Tapsan kalakeittiössä julkaistaan helppoja kalaruokaohjeita. Blogissa esiteltävät ohjeet eivät ole tarkkoja reseptejä siinä mielessä, että niissä annettaisiin aineksista tarkat määrät. Pikemminkin tarkoitus on antaa ideoita, miten kalasta voidaan valmistaa yksinkertaisia ja maukkaita ruokia helposti. Pääpaino on itse pyydetyissä kaloissa (ahven, särki, hauki, lahna, salakka, norssi), mutta on mukana ohjeita myös kaupasta ostettuihin kaloihin (lohi, siika) perustuvien ruokien valmistamiseen.
10.1.2023
Särkipaistos, toinen versio
Viisi isohkoa särkeä, kaksi keskikokoista perunaa, kaksi kananmunaa, tilkka rypsiöljyä sekä sopivasti suolaa, mustapippuria, timjamia ja ruohosipulia. Soseutetaan ja laitetaan voidelluihin ja korppujauhotettuihin vuokiin, paistetaan 150° noin tunti. Lopuksi viimeistellään pinta pitämällä grillivastusta päällä muutama minuutti.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti