Mureketaikinaan voi laittaa lähes mitä tahansa kalaa ja lisäksi hieman öljyä, murekkeen koosta riippuen yksi tai monta kananmunaa sekä rakennetta kiinteytttämään korppujauhoa tai keitettyjä ja haarukalla soseutettuja perunoita. Maustetaan sopivasti (kannattaa maustaa taikina ensin varovasti ja paistaa taikinasta pieni koekakku ennen taikinan kumoamista pannulle). Jos kala on silputtu (esimerkiksi saksilla) pieneksi, ei mureketaikinaa tarvitse pusertaa lihamyllyn läpi, vaan huolellinen sekoittaminen riittää.
Tapsan kalakeittiössä julkaistaan helppoja kalaruokaohjeita. Blogissa esiteltävät ohjeet eivät ole tarkkoja reseptejä siinä mielessä, että niissä annettaisiin aineksista tarkat määrät. Pikemminkin tarkoitus on antaa ideoita, miten kalasta voidaan valmistaa yksinkertaisia ja maukkaita ruokia helposti. Pääpaino on itse pyydetyissä kaloissa (ahven, särki, hauki, lahna, salakka, norssi), mutta on mukana ohjeita myös kaupasta ostettuihin kaloihin (lohi, siika) perustuvien ruokien valmistamiseen.
26.1.2023
Kalamureketta paistinpannussa
Tapsan kalakeittiössä testattiin, voiko kalamurekkeen valmistaa paistinpannussa liedellä. Kyllä voi. Ainakin hyvin öljytyssä valurautapannussa. Valmis mureke kumotaan lautaselle, jolloin kauniisti ruskistunut pinta tulee ylöspäin. Tarjotaan esimerkiksi pannulla paistettujen perunaviipaleiden ja tuoreiden vihannesten kera.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti