26.1.2023

Kalamureketta paistinpannussa

 

Tapsan kalakeittiössä testattiin, voiko kalamurekkeen valmistaa paistinpannussa liedellä. Kyllä voi. Ainakin hyvin öljytyssä valurautapannussa. Valmis mureke kumotaan lautaselle, jolloin kauniisti ruskistunut pinta tulee ylöspäin. Tarjotaan esimerkiksi pannulla paistettujen perunaviipaleiden ja tuoreiden vihannesten kera.

Mureketaikinaan voi laittaa lähes mitä tahansa kalaa ja lisäksi hieman öljyä, murekkeen koosta riippuen yksi tai monta kananmunaa sekä rakennetta kiinteytttämään korppujauhoa tai keitettyjä ja haarukalla soseutettuja perunoita. Maustetaan sopivasti (kannattaa maustaa taikina ensin varovasti ja paistaa taikinasta pieni koekakku ennen taikinan kumoamista pannulle). Jos kala on silputtu (esimerkiksi saksilla) pieneksi, ei mureketaikinaa tarvitse pusertaa lihamyllyn läpi, vaan huolellinen sekoittaminen riittää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti