12.1.2023

Ahvenkeitto

 

Lähivesiltä pyydetyistä ahvenista syntyi maukas kalakeitto. Keitossa on kirkas peruskeittopohja: perunaa, porkkanaa ja lanttua, liemi kuutioista (kasvis- ja kala-) sekä mausteena Herbamare, mustapippuri, ruohosipuli ja tilli. 

Kalakeiton valmistaminen sujuu nopeasti. Ensin pilkotaan juurekset ja niiden kypsyessä käsitellään kalat. Minulla ahvenet ovat aina pakastimessa nyljettyinä ja sisälmykset poistettuina. Otan ne noin 24 tuntia ennen suunniteltua ruuanlaittoa jääkaappiin sulamaan. Näin ne ovat ruuanlaittoa aloittaessani vielä hiukan kohmeessa ja sellaisia ahvenia on helppo käsitellä. Leikkaan ne ruodottomiksi fileiksi ja jos olen laatimassa keittoa, leikkaan fileet pienemmiksi palasiksi saksilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti