8.1.2023

Paistettuja ahvenia kera keitettyjen perunoiden ja suippokaali-porkkanaraasteen

Valurautapannussa paistettuja Oulujoen ahvenia maustettuna viljelypalstan tillillä, timjamilla, mintulla ja paahdetuilla korianterinsiemenillä, metsästä kerätyllä nokkosella sekä savusuolalla ja mustapippurilla. Lisukkeena perunoita viljelypalstalta sekä suippokaali-porkkanaraastetta kera puolukkasurvoksen, rusinoiden ja paprikamajoneesin.

Perunat kypsensin höyryttämällä. Paistorasvana käytin voin ja rypsiöljyn sekoitusta, jonka kuumensin ja johon lisäsin mausteet ennen kalojen paistamista. Kaikki yrtit olivat kuivattuja, joten ne oli helppo murentaa paistorasvan sekaan. Korianterin siemenet olin paahtanut aiemmin. Se tapahtui kuumassa valurautapannussa ilman paistorasvaa. Raaste on koottu lautasella kerroksittain: alimmaiseksi suippokaali, sitten porkkana, sen päälle puolukka ja rusinat ja lopuksi paprikamajoneesi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti